ГоловнаСуспільствоЖиття

Вокзал у Львові готовий відкрити пункт прикордонного контролю, - Кравцов

Вокзал у Львові готовий відкрити пункт прикордонного контролю, - Кравцов
Фото: trollutsk.at.ua

Залізничний вокзал у Львові повністю готовий до відкриття на його території пункту контролю через державний кордон. Про це сьогодні заявив голова АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє пресслужба компанії.

Комісія за участю представників Міністерства інфраструктури, Державної фіскальної служби, адміністрації Держприкордонслужби, Львівської ОДА та АТ "Укрзалізниця" вже провела перевірку готовності вокзалу до відкриття такого пункту. Найближчим часом це питання буде ініційовано перед Кабінетом Міністрів.

"Уже сьогодні львівський вокзал - один з найбільших хабів сполучення з Європою. Через цей вокзал потяги курсують у Польщу, Болгарію, в Австрію та Словаччину. У перспективі ми плануємо відновити залізничне сполучення з Німеччиною. Спрощення процедур в'їзду і виїзду сприятиме розвитку туристичного потенціалу нашої країни, зближенню країни з Європейським Союзом і зростанню ВВП", - заявив Кравцов.

У компанії нагадали, що, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, з грудня 2019 року в електропоїздах Інтерсіті + проводять експеримент з проходження митного контролю під час руху поїздів між станціями Львів і Мостиська-2. Як стверджують в УЗ, завдяки цьому час перебування в дорозі поїздів Інтерсіті + сполученням Київ-Львів-Перемишль було скорочено, що посприяло зростанню попиту на перевезення зазначеними поїздами.

Нагадаємо, раніше сьогодні міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що його міністерство має намір повернути "Укрзалізницю" у своє підпорядкування. ПАТ "Укрзалізниця" перевели під управління уряду в січні 2017 року для підвищення ефективності її корпоративного управління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram