ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура просить суд перевести колишнього спортсмена Сліпченка з медустанови в СІЗО

На цю мить немає свідчень, що підозрюваний у вбивстві страждає від психічних розладів.

Прокуратура просить суд перевести колишнього спортсмена Сліпченка з медустанови в СІЗО
Задержание Дмитрия Слепченко
Фото: Прокуратура Киева

У Дарницькому районному суді сьогодні відбулося засідання у справі колишнього спортсмена Дмитра Сліпченка, підозрюваного у вбивстві байкера Юрія Калініченка. Про це повідомляє паблік "Київ оперативний".

За даними останньої судово-психіатричної експертизи, Сліпченко не страждає жодним психічним захворюванням. Тому прокуратура міста Києва заявила клопотання про зміну підозрюваному запобіжного заходу з "поміщення в психіатричний заклад" на "утримання під вартою в слідчому ізоляторі".

Також прокурор звернувся до суду з проханням припинити провадження про застосування до підозрюваного примусових заходів медичного змісту та скерувати матеріали кримінального провадження в прокуратуру для складання обвинувального акта.

Потерпіла та її представники клопотання прокурора підтримали, адвокати підозрюваного виступили проти. Суд оголосив перерву до полудня 13 вересня.

Нагадаємо, вбивство сталося в 2017 році. Увечері 24 травня на Харківському шосе з автомобіля Seat Leon зробили кілька пострілів у мотоцикліста, який під'їжджав до світлофора. Підозрюваний втік з місця події і з'явився в поліцію через кілька днів.

Під час суду Сліпченка визнали депресивним і помістили в психлікарню №3 для медичного лікування. Навесні цього року підозрюваного затримали в одному з кінотеатрів, а в його палаті в лікарні виявили алкоголь і наркотичні речовини. Слідство встановило, що Сліпченко за змовою з лікарем і медсестрою залишав клініку не менш ніж 11 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram