ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві з'явилася спецтехніка для миття контейнерів для сміття

Для миття одного контейнера достатньо 2-3 хвилини, за добу машина може мити до 30 баків.

У Києві з 11 вересня почала працювати спеціальна техніка для миття сміттєвих контейнерів об'ємом 1,1 куб. м. Про це повідомляють на сайті Київської міськадміністрації.

Фото: kyivcity.gov.ua
Фото: kyivcity.gov.ua

Для миття одного контейнера достатньо 2-3 хвилини, за добу машина може мити до 30 баків. Спецмашини для миття запущені в роботу комунальним підприємством "Київкомунсервіс". Сенс такої техніки в тому, щоб поліпшити санітарний стан на вулицях міста.

Фото: kyivcity.gov.ua

"Нам часто надходять зауваження щодо брудних контейнерів, особливо зараз, коли частка органіки в смітті збільшується за рахунок овочів, кавунів тощо. Тому за допомогою нової техніки ми дбаємо про чистоту, адже контейнери миються спеціальним хімічним розчином", - зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Фото: kyivcity.gov.ua

Крім того, Пантелєєв продовжує інспекції контейнерів для роздільного збору.

Фото: kyivcity.gov.ua
Фото: kyivcity.gov.ua

"Ми сьогодні перевірили наявність і регулярність вивезення сміття на вул. Довнар-Запольського. Є зауваження, адже бачимо надмірне накопичення в сітках для роздільного збору та відсутність маркування. Перевізники будуть виправляти ці недоліки вже в найближчі дні", - сказав чиновник.

Нагадаємо, наприкінці липня в столиці встановили 2,5 тисячі контейнерів для роздільного збору сміття: для пластику, паперу та скла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram