ГоловнаСуспільствоЖиття

Моряки просять ЗМІ дати їм місяць спокою для обстеження і залагодження поточних справ

"Дайте можливість хлопцям пройти медичний огляд і лікування, а потім поспілкуємося".

Моряки просять ЗМІ дати їм місяць спокою для обстеження і залагодження поточних справ
Фото: president.gov.ua

Звільнені з російського полону українські моряки просять журналістів врахувати необхідність військовослужбовців пройти обстеження, лікування і тимчасово не турбувати їх. Таку заяву сьогодні на пресконференції озвучив капітан другого рангу, командир 1-го дивізіону кораблів охорони рейду морського командування Денис Гриценко, пише "Укрінформ".

"Ми від вас не бігаємо, не хочемо нічого приховати, жодної інформації, будь ласка, ми завжди для вас відкриті. Але ви теж зрозумійте, зараз хлопці приїхали, є дуже багато питань зі здоров'ям, і не виходить навіть проходити обстеження нормально, здавати ті аналізи, оскільки багато паралельно завдань, до того ж відволікають ЗМІ. Ви - це основний наш удар, наша зброя, звільнення наше, але попрошу найближчим часом поставитися з розумінням, дати можливість хлопцям пройти медичний огляд, лікування, а потім вже поспілкуємося", - сказав Гриценко.

Своєю чергою заступник начальника Управління зв'язків із громадськістю Збройних сил України Юзеф Венскович попросив ЗМІ дати звільненим морякам місяць на лікування, реабілітацію і відпочинок, а потім вже звертатися по коментарі чи інтерв'ю.

"Протягом місяця, поки вони будуть оформляти всі необхідні документи, залагоджувати справи з призначенням на посади, з відновленням усіх видів забезпечення - відпустки, сім'я, реабілітація, дуже попрошу пресу в цей час не турбувати наших моряків", - підкреслив він.

Нагадаємо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. В Україну повернулися 11 незаконно засуджених в Росії українців, а також 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram