ГоловнаПолітика

Комітет Ради не рекомендував призначати Шкарлета міністром освіти

Це питання винесли на голосування Ради.

Комітет Ради не рекомендував призначати Шкарлета міністром освіти
Сергей Шкарлет
Фото: gorod.cn.ua

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не рекомендує парламенту призначати ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета міністром освіти й науки.

Про це повідомила депутатка від фракції "Голос", секретарка комітету з питань освіти Наталія Піпа.

"Рішення комітету освіти: не рекомендували Шкарлета, але винесли в зал на голосування! Я була проти!", – написала вона у фейсбуці.

Фото: Natalya Pipa / Facebook

Нагадаємо, 10 червня президент Володимир Зеленський зустрівся з кандидатом на посаду міністра освіти Шкарлетом під час візиту до Чернігівської області. Раніше президент сам анонсував, що під час відвідування Чернігівського технологічного університету поговорить зі студентами для прийняття рішення про доцільність призначення їхнього ректора міністром освіти.

17 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль запропонував Раді призначити Шкарлета міністром освіти.

Сергій Шкарлет – доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки й техніки України. Керує Чернігівським національним технологічним університетом із 2010 року. У 2013 році ексміністр освіти й науки Дмитро Табачник вручив Шкарлету нагрудний знак і посвідчення «Заслужений діяч науки й техніки України».

У 2010 році Шкарлет балотувався до Чернігівської облради від "Партії регіонів". Тоді в інтерв'ю він говорив, що підтримував експрезидента Віктора Януковича. У 2015 році знову намагався потрапити до Чернігівської облради. Цього разу – від партії БПП, правда, безуспішно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram