ГоловнаПолітика

Тимошенко задекларувала майже 150 млн гривень компенсації з США за політрепресії (оновлено)

З урахуванням цього доходу вона стала доларовим мільйонером.

Тимошенко задекларувала майже 150 млн гривень компенсації з США за політрепресії (оновлено)
Фото: pravda.com.ua

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко внесла зміни в матеріальне становище й задекларувала ще майже 150 млн гривень доходу.

У повідомленні про суттєві зміни в матеріальному становищі вона вказала, що понад 148 млн гривень отримала 24 квітня як "компенсацію збитку, завданого політичними репресіями 2011–2014 років, яка отримана в США на стадії досудового розслідування". Про це повідомляється на сайті НАЗК.

Джерелом доходу вказано юрособу Reid, Collins, Tsai LLP, розташовану за адресою Кепітал оф Тексес Хайвей Будинок Сі, Сьют 300, Остін Техас.

З урахуванням цього доходу Тимошенко стала доларовим мільйонером, написав на своєму каналі в Telegram колишній нардеп і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко.

"Дохід від цієї ж компанії Reid, Collins, Tsai LLP минулого року декларував депутат від партії Тимошенко Сергій Власенко. Так 18 липня 2019 року він вказав отримання майже 57 мільйонів доходу, а 19 липня отримання понад 57 мільйонів і майже 19 мільйонів доходів. У кожному випадку Власенко видом доходу вказав "іноземний дохід", – пояснив він.

Оновлено 13:42. На своїй сторінці у Facebook Юлія Тимошенко повідомила, що їй вдалося домогтися справедливості в справі про політичні репресії.

"Так, на днях я отримала грошову компенсацію збитку, завданого політичними репресіями 2011-2014 років, від резидента США на стадії досудового регулювання", - пояснила вона.

Нагадаємо, що 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив експрем'єрку Юлію Тимошенко до семи років тюремного ув'язнення. З травня 2012 року Тимошенко перебувала на лікуванні в харківській лікарні.

22 лютого 2014 роки після втечі президента Віктора Януковича з країни експрем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вийшла з колонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram