ГоловнаПолітика

Мер Черкас опублікував смс-переписку з погрозами від Трофімова, в ОП кажуть, це був пранкер

"Завтра можете опинитися під картатою ковдрою, якщо свої таланти не заспокоїте", - йдеться у смсці.

Мер Черкас опублікував смс-переписку з погрозами від Трофімова, в ОП кажуть, це був пранкер
Фото: Lb.ua

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко опублікував на своїй сторінці в фейсбук скріншот смс-листування з нібито першим заступником Офісу президента Сергієм Трофімовим.

"Наступного разу будуть не привіти, а дії. Я вас востаннє попереджаю і раджу заспокоїти свої таланти", - йдеться в повідомленні нібито від Трофімова.

На питання мера, чи погрожують йому, відповідь: "Це не погрози, а останнє попередження. Ми ніколи не погрожуємо, ми діємо. Завтра можете опинитися під картатою ковдрою, якщо свої таланти не заспокоїте. Досить ясно?".

Фото: скріншот

В Офісі президента вважають, що мер Черкас став жертвою пранкера і зробив з цього поспішні висновки.

"Перший заступник керівника Офісу Президента України не спілкувався з мером Черкас за допомогою смс-повідомлень", - заявили у відомстві.

"Саме дії міського голови і міськвиконкому, а не їх висловлювання, повинні отримати належну юридичну оцінку, яка повинна враховувати те, що, згідно з Конституцією, Україна є унітарною державою, а органи влади і місцеве самоврядування повинні діяти виключно відповідно до визначених законом повноважень", - додали в ОП.

Нагадаємо, виконавчий комітет міськради Черкас послабив карантинні обмеження для частини підприємців з 1 травня. Після цього поліція відкрила кримінальне провадження щодо влади міста, а глава МВС Арсен Аваков закликав Бондаренко припинити ризикувати життям і здоров'ям людей і додав, що реагування "буде жорстким".

У відповідь Бондаренко заявив, що ослаблення карантину в місті - безпечне, а правоохоронних органів він не боїться. 1 травня його викликали на допит.

Зеленський висловився, що мер Черкас плутає слова "децентралізація" і "автономія".

Нині в Україні діють суворі карантинні обмеження, встановлені Кабміном в березні 2020 року. Сьогодні в Офісі президента заявили про підготовку до часткового зняття карантинних обмежень після 11 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram