ГоловнаПолітика

Філатов попросив Зеленського відкликати "псів", які штампують пачками кримінальні справи проти місцевої влади

Мер Дніпра відреагував на затримання міського голови Покрова.

Філатов попросив Зеленського відкликати "псів", які штампують пачками кримінальні справи проти місцевої влади
Борис Філатов
Фото: KP.ua

Міський голова Дніпра Борис Філатов звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням відкликати "псів", які штампують пачками кримінальні справи проти місцевої влади.

"Повірте, у мене давні світоглядні розбіжності з мерами Одеси і Харкова, але хотілося б зрозуміти, а коли закінчаться їх нескінченні кримінальні справи, які роками переходять у спадок від одного президента до наступного? І скажіть, нові «підозри» в карантин - це хіба справедливо?", - написав Філатов на своїй сторінці в фейсбук.

"Повірте, мені не подобається, що в Запоріжжі побудували аеропорт, який конкурує з Дніпром (ой, до речі, а де наш?), але коли мера Запоріжжя за нього переслідують (знову ж в карантин) - це чисте скотство. У Києві ганяють заступників Кличка, в Вінниці СБУ (!) шукає в мерії (!!) вкрадену сіль (!!!). Чи у нас вже все добре в країні з держбезпекою, що треба спецслужбі сіллю займатися?", - висловився мер Дніпра.

Філатов попросив Зеленського звернути увагу, що в Україні кримінальні справи "штампуються пачками".

"Невже щоранку Ваші апаратники не кладуть Вам на стіл зведення про те, що в Україні кримінальні справи штампуються пачками? У вашому знаменитому турборежимі. У карантин. Що та некерована зграя, яку Ви так красиво обіцяли реформувати і привести до тями, сьогодні об'єднала проти себе всіх", - йдеться в повідомленні.

Філатов нагадав, що по всьому світу через епідемію з в'язниць випускають людей, "а в Україні, навпаки, пакують".

"Раз ми про справедливість, скажіть, Вам хіба невідомо про обшуки, які ваші «пси» масово проводять у ваших опонентів після закінчення декількох років після нібито скоєння злочинів? Скажіть, це пошук доказів чи бажання розтоптати?", - запитав Філатов.

Нагадаємо, напередодні мера Покрова Олександра Шаповала затримали за підозрою в привласненні 1,3 млн бюджетних коштів. Згідно з повідомленням прокуратури, голова міської ради спільно з начальником управління, головним спеціалістом міської ради і ще двома співучасниками, вступивши в попередню змову, зробили привласнення бюджетних коштів, передбачених на виконання капітального ремонту покрівель житлових будинків і установ освіти.

За Шаповала в фейсбуці заступився мер Дніпра Борис Філатов. За його словами, міський голова Покрова має "бездоганну репутацію серед мерів міст і антикорупційних організацій". Філатов пообіцяв зробити з цього приводу офіційну заяву до керівництва держави і запропонував підтримати Шаповала флешмобом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram