ГоловнаПолітика

СБУ не знайшла складу злочину у відвідуванні Криму російським пропагандистом Корчевниковим

Минулого року він приїжджав до Києва.

СБУ не знайшла складу злочину у відвідуванні Криму російським пропагандистом Корчевниковим
Борис Корчевников в Киеве
Фото: instagram.com/b.korchevnikov

Служба безпеки України закрила кримінальне провадження проти телеведучого "Росія 1", генерального директора православного телеканалу "Спас" Бориса Корчевникова, який відвідував окупований Крим.

Про це йдеться у відповіді СБУ на інформаційний запит "Крим.Реалії".

"Слідчими органів безпеки здійснювалося досудове розслідування в кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 332-2 КК України, у рамках якого досліджувалися зазначені Вами обставини [відвідин Криму]. Згадане кримінальне провадження закрито на підставі п. 2 ст . 284 КПК України [встановлено відсутність у діянні складу кримінального злочину]", - йдеться у відповіді СБУ.

Фото: Крым.Реалии

Справа була відкрита наприкінці 2019 року на підставі заяви громадського активіста Сергія Стерненка. 

Нагадаємо, у середині жовтня 2019 року телеведучий Борис Корчевников приїхав до Києва. Він опублікував фотографію з фестивалю православного кіно "Покров", на якому нібито отримав нагороду. Пізніше Корчевников оприлюднив фото з Києво-Печерської Лаври і монастирів УПЦ (МП). Тоді в СБУ заявили, що "даних з приводу вчинення Корчевниковим дій, які можуть завдати шкоди національній безпеці, ніхто не почув".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram