ГоловнаПолітика

Апеляційний суд змінив цілодобовий домашній арешт Чорновол на нічний

Їй забороняється залишати місце проживання з 22:00 до 06:00.

Апеляційний суд змінив цілодобовий домашній арешт Чорновол на нічний
Фото: facebook.com/nfront.org.ua

Апеляційний суд Києва змінив цілодобовий домашній арешт колишньої депутатки Верховної Ради Тетяни Чорновол (фракція "Народний фронт"), підозрюваної в підпалі офісу Партії регіонів у 2014 році та заподіянні смерті людині, на нічний.

Таке рішення суд ухвалив у п'ятницю, передають "Українські Новини".

Таким чином, Чорновол перебуватиме під нічним домашнім арештом до 8 червня включно. Їй забороняється залишати місце проживання з 22:00 до 06:00.

Чорновол зобов'язана прибути до слідчого, прокурора і в суд на першу вимогу, не залишати населений пункт, де вона проживає, без їхнього дозволу, повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, не спілкуватися зі свідками у справі, здати паспорт для виїзду за кордон, носити електронний браслет.

Адвокат підозрюваної Тетяна Козаченко заявила, що це кримінальне провадження проти її підзахисної є незаконним. Також адвокат зазначила, що в Чорновол на утриманні літні батьки, до того ж у неї двоє неповнолітніх дітей.

Нагадаємо, 16 квітня Печерський районний суд Києва відправив Чорновол під домашній арешт. 10 квітня їй висунули підозру в убивстві співробітника офісу Партії регіонів у лютому 2014 року. За версією Дежбюро розслідувань 18 лютого 2014 року Чорновол "керувала діями групи осіб і безпосередньо брала участь у підпалі будинку в центрі Києва на вулиці Липській, в якій розміщувався офіс однієї з політичних партій".

У результаті пожежі загинув працівник 1948 року народження, який перебував у приміщенні партійного офісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram