ГоловнаПолітика

Рябошапка розповів, кому вигідна його відставка

"Деякі з них тільки закінчили школу, але вже розуміють, як працює Офіс генпрокурора".

Рябошапка розповів, кому вигідна його відставка
Руслан Рябошапка
Фото: Макс Левин

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка упевнений, що претензії до його роботи виникли через політику.

Про це він заявив журналістам після засідання профільного комітету Ради, передає hromadske.

"Люди оцінили, що робота негативна ще до звіту генерального прокурора. Деякі з них тільки закінчили школу, але вже розуміють, як працює Офіс генпрокурора. Деякі з них по складах читають і їм складно слова підбирати", - сказав Рябошапка.

Генпрокурор упевнений, що його відставка вигідна корумпованим топчиновникам. Також він додав, що в його звіті йдеться про вироки 35 топчиновникам, а одночасно Рябошапка підкреслив, що "не є суддею і не може їх посадити".

"Вони бачать, що вирішити, "повирішувати" в цій прокуратурі не можуть. Вони бачать, що нічого не можуть вирішити в НАБУ. І коли така конструкція, коли НАБУ працює разом з Офісом генпрокурора, це може призвести до неприємних наслідків для певних олігархів і їх підручних. Очевидно, що це починає викликати занепокоєння", - резюмував Рябошапка.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності відправив у Раду постанову про недовіру Рябошапці. Також у "Слузі народу" заявляють, що для відставки генпрокурора є необхідна кількість голосів і зібрано 227 підписів.

Колишній член Нацагентства з протидії корупції Рябошапка був головним спеціалістом з правоохоронної та антикорупційної політики в штабі Володимира Зеленського, а після президентських виборів отримав місце в його адміністрації.

29 серпня 2019 року Рябошапка зайняв посаду генерального прокурора. Незабаром після його призначення Рада проголосувала за реформу органів прокуратури. Поки що зміни торкнулися тільки центрального рівня - Генеральна прокуратура стала Офісом генерального прокурора. З більш ніж 1300 співробітників ГПУ переатестацію пройшли тільки близько 600 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram