ГоловнаПолітика

Тимошенко повідомила, що "Батьківщина" розпочала підготовку до всеукраїнського референдуму про продаж землі

Політик закликала приєднатися й інші партії.

Тимошенко повідомила, що "Батьківщина" розпочала підготовку до всеукраїнського референдуму про продаж землі
Фото: EPA/UPG

Партія "Батьківщина" розпочала підготовку до всеукраїнського референдуму щодо продажу землі. Про це заявила голова партії Юлія Тимошенко, повідомили в пресслужбі політсили.

"Якщо новий уряд дійсно прагне позитивних змін у країні, то перше, що він мав би зробити, - зупинити розгляд закону про розпродаж сільськогосподарської землі і започаткувати принципово інший підхід до формування аграрного сектору. Але економічного блоку в уряді немає, аграрного блоку немає, а закон про розпродаж сільськогосподарської землі продовжують розглядати", - зазначила Тимошенко.

Політик також заявила, що "Батьківщина" починає підготовку до референдуму, щоб дати можливість людям висловити свою думку про продаж української землі.

"Ми проведемо всеукраїнську селекторну нараду і почнемо готуватися до проведення референдуму щодо закону 1991 року, щоб українці змогли вирішити долю української землі. Ми запрошуємо всі опозиційні партії, аграрні асоціації, рухи, профспілки, фермерів об'єднати зусилля і почати процес проведення референдуму. Терміни залежать від того, наскільки швидко будуть діяти місцеві ради і українська команда: громадяни України, партії, профспілки, асоціації", - підкреслила Тимошенко.

Вона додала, що партія буде щотижня звітувати про те, яке рішення приймають місцеві ради і громади. Нагадаємо, 4 березня на сайті парламенту опублікували законопроєкт "Про всеукраїнський референдум". Його винесли на громадське обговорення, яке триватиме до 18 березня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram