ГоловнаПолітика

Оржель про рішення відмовитися від посади міністра: "Замість вирішення проблем ми почали їх годувати"

Одним із найскладніших процесів у своїй роботі він назвав боротьбу із системою і старими корумпованими кадрами.

Оржель про рішення відмовитися від посади міністра: "Замість вирішення проблем ми почали їх годувати"
Фото: mpe.kmu.gov.ua

Колишній міністр енергетики Олексій Оржель пояснив, чому вирішив піти зі своєї посади. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"У момент, коли країні потрібні складні рішення, коли необхідно стиснути зуби і робити непопулярні, але життєво необхідні речі, і тільки через певний час ми отримаємо результат - у мене з'явилося відчуття, що замість вирішення проблем ми починаємо їх "годувати", - пояснив він.

Оржель подякував своїй команді і зазначив, що йому не соромно ні за один день своєї роботи.

"Я прикро здивований, що дуже складно знайти професіональних чесних і принципових людей, з якими можна працювати. Більше того, у деяких людях починаєш розчаровуватися. Але незважаючи ні на що, за пів року нам вдалося зробити багато позитивних речей, як для екології, так і для енергетики", - написав він.

Одним з найскладніших процесів у своїй роботі він назвав боротьбу із системою і старими корумпованими кадрами.

"Дуже важко працювати, коли рішення, прийняті в кабінеті міністра, відомі всім ще до реєстрації в канцелярії, коли до міністра не доходять документи, які хтось не хоче, щоб він бачив, коли люди, що працюють у міністерстві (не всі), працюють не на країну і не на міністерство", - заявив Оржель, зазначивши, що все ж за 6 місяців вдалося збити деякі корупційні "стовпи".

Нагадаємо, ексміністр палива і енергетики, колишній губернатор одеської області Іван Плачков, чиє ім'я пролунало в контексті можливого призначення на посаду голови Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, про це це дізнався із засобів масової інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram