ГоловнаЕкономікаДержава

Мінекоенерго анонсувало зниження ціни на газ у лютому

Ціна на газ, починаючи з лютого, буде "рекордно меншою".

Мінекоенерго анонсувало зниження ціни на газ у лютому
Фото: vesti-ukr.com

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив про зниження ціни на газ у лютому і зниження вартості опалення у I кварталі 2020 року. Про це повідомив пресцентр Мінеконенерго.

"Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель заявив, що у цьому кварталі у платіжках на опалення суми будуть меншими - ціна на газ для споживачів знизиться ще додатково у лютому. Це стало можливим завдяки підписанню договору про транспортування газу і стабілізації ситуації на українському і європейському ринках", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що ціна на газ в Україні, починаючи з лютого, буде "рекордно меншою".

За словами Оржеля, гроші, отримані в рамках Стокгольмського арбітражу, уряд хоче направити на те, "щоб у українців були кращі дороги. На те, щоб лікарні були поряд і надавали якісні послуги".

"Також зменшення ціни на газ дало нам можливість переглянути тарифи на розподіл, які протягом тривалого часу не переглядалися. Це зроблено для того, щоб оновити інфраструктуру, адже від цього теж залежить, чи зможуть українці якісно отримувати газ безпосередньо у себе в будинках", - додав Оржель.

Нагадаємо, у січні 2020 року українці отримали дві платіжки за газ: одну за газ як товар, а другу - за підключення до мереж. Це призвело до обурення серед населення, і уряду довелося пообіцяти, що платіжки знову об'єднають в одну. Водночас відмовлятися від абонплати за газ влада не збирається.

Її розмір залежить від обсягу споживання. За основу береться кількість спожитих кубометрів газу протягом попереднього "газового року (з 1 жовтня по 30 вересня), вона ділиться на 12 місяців, а отриманий результат помножується на діючий тариф на доставку газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram