ГоловнаПолітика

Рада асоціації "Україна - ЄС" проведе шосте засідання 28 січня в Брюсселі

Україну представлятиме прем'єр Гончарук.

Рада асоціації "Україна - ЄС" проведе шосте засідання 28 січня в Брюсселі
Фото: EPA/UPG

Рада асоціації "Україна - Європейський Союз" проведе шосте засідання 28 січня 2020 року в Брюсселі (Бельгія).

Про це повідомляють "Українськi Новини" з посиланням на представництво ЄС.

Зазначають, що міністр закордонних справ Вадим Пристайко зустрінеться з верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки, віцепрезидентом Європейської комісії Хосепом Боррелем на полях 26-ї зустрічі Ради міністрів Організації з безпеки і співробітництва в Європі у Братиславі (Словаччина).

"Боррель очікує Ради асоціації між ЄС і Україною, що відбудеться 28 січня в Брюсселі, де прем'єр-міністр Олексій Гончарук представлятиме Україну", - йдеться в повідомленні.

Учасники Ради асоціації підіб'ють підсумки імплементації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною та інших пріоритетних реформ, а також обговорять ситуацію на Донбасі і в анексованому Росією Криму.

Боррель також висловив надію, що прийдешній саміт у нормандському форматі пройде в конструктивній атмосфері і прокладе шлях у напрямку сталого і мирного вирішення конфлікту на Донбасі з повною повагою до суверенітету і територіальної цілісності України.

Боррель і Пристайко домовилися регулярно контактувати в майбутньому.

Нагадаємо, з 1 вересня 2017 року набула чинності Угода про Асоціацію України з ЄС в повному обсязі. З 2014 року УА працювала в тимчасовому режимі. Україна в рамках імплементації УА повинна зменшити тарифні та технічні бар'єри в торгівлі товарами, відкрити доступ до ринків послуг і державних закупівель, наблизити законодавство до права ЄС.

Раду асоціації "Україна - ЄС", що складається з членів Кабінету Міністрів, членів Ради ЄС і Європейської комісії, створено для контролю і моніторингу застосування Угоди про асоціацію, вивчення двосторонніх або міжнародних питань, що становлять взаємний інтерес. Засідання Ради проводять на рівні міністрів щонайменше раз на рік, головування здійснюється по черзі представником України та ЄС.

Перше засідання Ради відбулося 15 грудня 2014 року, 17 грудня 2018 року відбулося п'яте засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram