ГоловнаПолітика

Експрезидент "Енергоатому" Недашковський оскаржив своє звільнення в суді

Він просить скасувати розпорядження Кабміну про його звільнення і заборонити оголошувати конкурс на посаду голови "Енергоатому".

Експрезидент "Енергоатому" Недашковський оскаржив своє звільнення в суді
Юрий Недашковский
Фото: atom.gov.ua

Експрезидент Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Юрій Недашковський просить Окружний адміністративний суд Києва скасувати розпорядження Кабінету Міністрів про його звільнення.

Про це повідомляють на сайті ОАСК.

У своєму позові Недашковський просить суд зупинити дію розпорядження уряду, а також заборонити Кабміну і Міністерству енергетики та захисту навколишнього середовища здійснювати дії і приймати рішення про його звільнення з посади президента "Енергоатому".

Недашковський також просить суд заборонити уряду і Мінекоенерго приймати рішення й оголошувати конкурс на посаду керівника "Енергоатому".

"Вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі та наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову", - повідомляє суд.

Нагадаємо, 27 листопада Кабмін звільнив президента "Енергоатому" Недашковського, який керував компанією з березня 2014 року. До цього він також керував «Енергоатомом» з лютого 2005 по жовтень 2006 року, а потім ще раз із червня 2008 по серпень 2012 року.

Міненергетики пізніше назвало шість причин звільнення Недашковського.

"Енергоатом" експлуатує Запорізьку, Рівненську, Хмельницьку і Южно-Українську АЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram