ГоловнаПолітика

НАБУ відкрило кримінальне провадження проти "слуги народу" Холодова

Справу розслідують за фактом можливого зловживання службовим становищем.

НАБУ відкрило кримінальне провадження проти "слуги народу" Холодова

Національне антикорупційне бюро відкрило провадження щодо нардепа від "Слуги народу" Андрія Холодова після розслідування журналістів програми "Схеми". Розслідування розпочали після публікації матеріалу про сімейний бізнес нардепа, пише "Радіо Свобода".

Під час розслідування журналісти встановили, що Холодов через низку підставних осіб пов'язаний із тютюновим бізнесом - торгівлею сигаретами в кіосках і поставками тютюнових виробів у точки продажу.

"Таким чином, автори матеріалу дійшли висновку, що, лобіюючи у Верховній Раді правку, яка збільшує заробітки для роздрібних торговців тютюном, він відстоював власні інтереси", - уточнили в ЗМІ.

У НАБУ журналістам надали скан документа, який свідчить про початок розслідування.

"4 грудня НАБУ внесло відомості в ЄРДР за фактом можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 с. 15, ч. 2, ст. 364 Кримінального кодексу України, а саме: закінчення замаху на вчинення злочину у вигляді зловживання владою або службовим становищем", - йдеться у відповіді журналістам.

Фото: radiosvoboda.org

Нагадаємо, журналісти програми "Схеми" встановили: народний депутат від "Слуги народу" Андрій Холодов, який у Верховній Раді лобіював правку, що збільшує заробітки для роздрібних торговців тютюном, пов'язаний з тютюновим бізнесом. У розслідуванні "Слуга сімейного бізнесу: кіпрська таємниця депутата Холодова" йдеться про те, що фірма "Київ маркет солюшн", яка отримала на 10 років право торгувати в сотнях українських кіосків, записана на кіпрську фірму Reineweg LTD.

Холодов у відповідь на це заявив, що подасть до суду на журналістів "Радіо Свобода" за наклеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram