ГоловнаПолітика

"Слуга народу" Холодов вирішив подати в суд на "Радіо Свобода"

Нардеп заперечує зв'язки з тютюновим бізнесом.

"Слуга народу" Холодов вирішив подати в суд на "Радіо Свобода"
Андрей Холодов

Депутат партії "Слуга народу" Андрій Холодов подасть до суду на журналістів "Радіо Свобода" за наклеп.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"З приводу «сенсаційного розслідування». Без попкорну не подивишся, такого вже назнімали, навіть не знаю, як коментувати: як новий фантастичний фільм або все ж за журналістськими стандартами... «Схеми» (навмисне чи ні) переплутали з датою продажу кіпрській компанії іншому власнику, який тривалий час просто не реєстрував адресу, що всі їхні розслідування зводить до нуля. Домовленість про продаж була ще в 2017-му, в 2018-му з власників вийшли, що видно в реєстрі. Ще задовго до моєї політичної кар'єри і навіть контрактів, які досі діють, за всіма тими МАФами за конкурсом, про які йдеться в розслідуванні... Цю виписку можна взяти в реєстрі, коштує значно дешевше за квитки на літак на Кіпр. Ніякого зв'язку з тютюновим бізнесом я не маю. Тож про який конфлікт інтересів може йтися?" - написав Холодов.

Нардеп порадив журналістам звернутися до правоохоронців.

"Порада для «Радіо Свобода» щодо порушень, які вони виявили з чеками в точках продажів і про порушення у веденні бізнесу - зверніться, будь ласка, до правоохоронних органів з доказами, адже саме проти таких випадків ми зараз і ведемо боротьбу. Як і я звернуся в суд з позовом проти "Радіо Свобода" за наклеп.

Нагадаємо, журналісти програми "Схеми" (проєкт "Радіо Свобода") встановили, що Холодов, який у Верховній Раді лобіював правку, що збільшить заробітки для роздрібних торговців тютюном, пов'язаний з тютюновим бізнесом.

У розслідуванні "Слуга сімейного бізнесу: кіпрська таємниця депутата Холодова" йдеться про те, що фірма "Київ маркет солюшн", яка, згідно з інвестиційним конкурсом, отримала на 10 років право торгувати в сотнях українських кіосків, записана на кіпрську фірму Reineweg LTD. Ця компанія була прописана в маєтку родини Холодова на Кіпрі аж до липня 2019-го і змінила місце реєстрації на офісну будівлю тільки в липні 2019 року, коли він став народним депутатом і після того, як змінилися місцеві правила, за якими офіс фірми не може розташовуватися в приватному будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram