ГоловнаПолітика

"Очевидно, угоди не буде": у Кремлі висловили очікування від "нормандської" зустрічі

Перспективи російсько-українських відносин після саміту в Москві оцінили зі "стриманим оптимізмом".

"Очевидно, угоди не буде": у Кремлі висловили очікування від "нормандської" зустрічі
Фото: tvc.ru

За підсумками зустрічі лідерів "нормандської четвірки" 9 грудня в Парижі можуть підписати "якийсь незобов'язувальний документ".

Про це прессекретар президента Російської Федерації Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив в інтерв'ю виданню "Дождь".

"Очевидно, що угоди не буде. І ніхто не чекає ніякої угоди - це було б завищеними очікуваннями, від чого ми, до речі, дуже енергійно застерігаємо", - сказав Пєсков.

На його думку, буде ухвалено "незобов'язувальний документ, незобов'язувальну угоду".

Водночас представник Кремля назвав позитивним моментом той факт, що "була виконана домашня робота".

"Це незобов'язувальний документ, незобов'язувальна угода, але в ній можна очікувати, що будуть зафіксовані якісь точки, щодо яких є спільне розуміння", - сказав Пєсков.

Прессекретар президента РФ зазначив, що щодо перспектив російсько-українських відносин після зустрічі лідерів 9 грудня потрібно ставитися зі "стриманим оптимізмом".

"Якщо ви говорите про прорив у російсько-українських відносинах, то є дуже обережний, дуже стриманий оптимізм. Чому є? Тому що лідери вже неодноразово говорили по телефону, і це було конструктивне спілкування", - сказав він.

Пєсков також зазначив, що для вирішення гострих питань між Росією і Україною необхідно продовжувати конструктивний діалог.

"Якщо такий конструктивний дух буде продовжений і під час особистої зустрічі, це створить передумови для полегшеного виходу на якісь рішення, які хвилюють обидві сторони. Що це буде - ми знаємо весь набір проблем, - але як це спільне порозуміння буде знайдено під час зустрічі, зараз говорити передчасно", - сказав Пєсков.

Раніше віцепрем'єр-міністр з питань європейської інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що документ за підсумками нормандського саміту не міститиме юридичних зобов'язань для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram