ГоловнаПолітика

Рада відмовилася призначити нового голову міжнародного комітету замість Яременка

Законопроєкту не вистачило голосів.

Рада відмовилася призначити нового голову міжнародного комітету замість Яременка
Богдан Яременко
Фото: УКРОП Українське об'єднання патріотів

Верховна Рада України відмовилася призначити нового голову комітету з питань міжнародної політики замість Богдана Яременка, що втрапив у секс-скандал. Про це повідомив кореспондент LB.ua із зали засідання.

За відповідний проєкт закону № 2534 проголосувала недостатня кількість парламентаріїв - всього 186 за необхідних 226. Місце Яременка, згідно з рішенням членів фракції "Слуга народу", мала посісти голова української постійної парламентської делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько.

Нагадаємо, що кандидатура Ясько була затверджена, незважаючи на те, що вона програла внутрішні праймериз. Галину Михайлюк підтримали понад 27% учасників опитування, тоді як Ясько - менш ніж 25%. Андрій Костін набрав 18%, Марина Бардіна - близько 12, Святослав Юраш та Олександр Мережко - менш ніж 10%.

11 листопада фракція Партії "Слуга народу" на засіданні підтримала звільнення народного депутата Богдана Яременка з посади голови комітету Ради з міжнародної політики та міжпарламентської співпраці.

30 жовтня видання "Букви" повідомило, що Яременко (одружений чоловік, у якого є двоє дітей) на пленарному засіданні листувався в онлайн-мережі знайомств і запитував у повії про "умови зустрічі". "Букви" опублікували фото листування з текстом: "Місце твоє. Секс захищений, класика та орал. Анальний - табу. Година - 100 доларів. Дві години - 150. На ніч не залишаюся. Побажання можна".

Яременко спочатку заявив, що спеціально спровокував журналістів, а листування було постановкою. Пізніше той самий ресурс опублікував ще одне листування нардепа. Він писав дівчатам, що одружений і що він "нова людина в політиці". Після цього Яременко вибачився перед дружиною, дітьми та президентом.

Наступного дня Яременко звинуватив журналістів у "крадіжці особистого листування" і пригрозив судом.

Пізніше Яременко написав заяву без дати про звільнення з посади голови комітету Ради і пообіцяв дати їй хід, якщо рішення про його відставку ухвалить фракція партії "Слуга народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram