ГоловнаПолітика

Голова української делегації в ПАРЄ претендує на пост голови комітету ВР з питань зовнішньої політики

"Комітет повинен задавати тренди і настрій України в її зовнішній політиці через функцію демократичного контролю".

Голова української делегації в ПАРЄ претендує на пост голови комітету ВР з питань зовнішньої політики
Фото: Макс Требухов

Голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Єлизавета Ясько балотується на посаду голови комітету зовнішньої політики та міжпарламентської співпраці Верховної Ради. Про це Ясько написала у фейсбуці.

"Переконана, що рішення є правильним. Я є членом цього комітету, і з огляду на мою діяльність за останні місяці в мене відбулося безліч зустрічей з дипломатами, експертами, друзями та колегами, які дозволили мені переосмислити роль комітету зовнішньої політики ВРУ і взагалі роль парламенту у формуванні зовнішньоекономічної політичної діяльності України", - зазначила Ясько.

Вона також зауважила, що, незважаючи на всі виклики, перед якими опинилася наша країна, комітет з питань зовнішньої політики набув для країни стратегічно важливого значення, став інструментом не тільки дипломатії, а й повсякденного захисту безпеки України.

"Я вірю, що в цих складних умовах комітет не просто буде реалізовувати покладені на нього повноваження, а зможе стати таким, який би задавав тренди і настрій України в її зовнішній політиці через функцію демократичного контролю, розробку законодавчого забезпечення зовнішньої політики України та реалізацію міжпарламентської співпраці", - підкреслила Ясько.

Головною своєю місією вона назвала захист національних інтересів України, побудову довіри до нашої держави, розширення коаліції партнерів і друзів України в усьому світі, зокрема у сферах безпеки і захисту прав і свобод людини в Європі, економічної співпраці та захисту навколишнього середовища.

Нагадаємо, Єлизавета Ясько очолила делегацію України в ПАРЄ 20 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram