ГоловнаПолітика

Зеленський і Кальюлайд закликали Росію піти з Криму і з Донбасу

Спільну заяву підписали під час візиту президента України.

Зеленський і Кальюлайд закликали Росію піти з Криму і з Донбасу
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський і президент Естонії Керсті Кальюлайд підписали спільну заяву про співпрацю, в якій Естонія підтверджує підтримку суверенітету і територіальної цілісності України з Кримом і Донбасом.

Текст заяви оприлюднила пресслужба президента України.

"Президенти підтвердили свою тверду прихильність міжнародному праву і основним принципам міжнародних відносин. Вони закликали Російську Федерацію скасувати незаконну окупацію Криму і припинити свою агресію на Донбасі", - йдеться в заяві.

Україна й Естонія домовилися активізувати двостороннє співробітництво на міжнародній арені, особливо під час непостійного членства Естонії в Раді Безпеки ООН у 2020-2021 роках.

Кальюлайд підтвердила намір Естонії продовжувати підтримку реформ в Україні та наголосила на важливості верховенства права як наріжного каменю розвитку й успіху України. Зеленський зі свого боку заявив про важливість естонської допомоги, в тому числі медичної реабілітації поранених українських військовослужбовців.

Президенти домовилися активізувати співпрацю в галузі електронного урядування та діджиталізації публічного сектору і наголосили на важливості співпраці в галузі енергетичної безпеки.

Також у заяві підтверджуються європейські устремління України.

Нагадаємо, що президент України 26 листопада перебуває з офіційним візитом в Естонії, а 27 листопада вирушить у Литву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram