ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила про підозру екссудді у "справі Майдану"

Суддя незаконно перешкоджав проведенню мітингів, які проходили в лютому 2014 року.

ГПУ повідомила про підозру екссудді у "справі Майдану"
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому судді одного з районних судів Києва за фактами винесення завідомо неправосудних рішень про арешт учасників Революції Гідності.

Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

"25 листопада 2019 року у кримінальному провадженні від 05.02.2014 повідомлено про підозру колишньому судді одного з районних судів м. Києва за фактами незаконного перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, що проходили в лютому 2014 року в центральній частині м. Києва, а також постановленні ним завідомо неправосудних ухвал про обрання щодо учасників мирних акцій протесту заходів у вигляді тримання під вартою (ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 2 ст. 375 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.

У ГПУ нагадали, що 20 листопада 2019 року органи прокуратури остаточно втратили слідчі функції. Всі незавершені кримінальні провадження зараз передаються відповідно до ст. 216 КПК України в інші органи досудового розслідування. Водночас прокурори продовжують виконувати процесуальні дії в межах розслідувань.

Як повідомлялося, слідство у справах Майдану може призупинитися на невизначений час, тому що Рада не встигла проголосувати необхідних поправок до закону про ДБР і повернутися до цього питання зможе тільки 3 грудня. Водночас депутати ухвалили принципове рішення достроково звільнити директора ДБР Романа Трубу і його заступників.

21 листопада адвокат сімей Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська оголосила голодування до того моменту, поки не буде проголосована поправка, яка дозволить слідчим у справах Майдану перейти в ДБР і відновити розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram