ГоловнаПолітика

В українців поменшало впевненості в правильному русі країни

Оптимістів зараз 36%, а в серпні було 50%.

В українців поменшало впевненості в правильному русі країни
Фото: president.gov.ua

Переконаних у тому, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямку, знову стало більше, ніж оптимістів.

Про це свідчить соціологічне опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Київського міжнародного інституту соціології, що проводилося 4-19 листопада. Протягом дослідження, яке фінансувалося представництвом Європейського Союзу в Україні, опитали 2041 респондента. Похибка - не більш ніж 2,3%.

Опитування показало, що 36% громадян вважають, що Україна рухається в правильному напрямку, 39% впевнені, що напрямок руху України зараз є неправильним.

У правильності руху країни переважно переконані виборці партії "Слуга народу" (50% вважають напрямок руху правильним, а 25% - неправильним), тоді як виборці проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя" і "Європейської Солідарності", навпаки, впевнені у зворотному: відповідно, 69% і 74% оцінюють напрямок руху країни як неправильний.

Одразу після виборів упевненості в правильності напрямку руху було значно більше: в серпні 2019 50% вважали напрямок руху правильним, а 23% - неправильним.

У той самий час нинішні результати набагато кращі, ніж були до виборів. У серпні 2018 року тільки 11% українців вважали, що Україна рухається в правильному напрямку, а 72% були впевнені, що напрямок руху неправильний.

Нагадаємо, що перші кроки діяльності президента Зеленського і його команди позитивно оцінюють 62% респондентів, негативно - 23,9%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram