ГоловнаПолітика

Колишній "народний мер" Горлівки виявився українським розвідником

Едуард Матюха повернувся до Києва після 5 років роботи в "ДНР".  

Колишній "народний мер" Горлівки виявився українським розвідником
Эдуард Матюха
Фото: gorlovka.ua

До Києва повернувся співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Едуард Матюха, який понад п'ять років працював на окупованому Донбасі.

У свій час він був навіть "народним мером" окупованої Горлівки, а після цього обіймав високі пости в Комуністичній партії самопроголошеної "ДНР", повідомляє ТСН.

За словами Матюхи, п'ять років він провів у Горлівці без сім'ї. Дружина нічого не знала про місію чоловіка й переїхала до Києва з глибокою раною, що її Едуард працює на окупантів.

У травні 2014 року в Горлівці Едуарда Матюху обрали "виконувачем обов'язків мера". Він зовсім недовго очолював Горлівку - навколо нього спалахнув конфлікт між бойовиками. "Власне, це й було його першим великим завданням від Головного управління розвідки", - йдеться в сюжеті.

"Мерство" призвело до конфлікту між Безлером та іншими угрупованнями, що спричинило вихід Стрєлкова в місто Донецьк. Цей штучно створений конфлікт уможливив конфлікти між угрупованнями в містах Слов'янськ, Донецьк і Горлівка", - розповів Матюха.

Потім він став першим секретарем міськкому Компартії, і на цій посаді почав заводити контакти з московськими комуністами - Геннадієм Зюгановим і його партією. Так розвідник з'ясував справжню роль КПРФ у відновленні нової російської імперії.

"Саме зюгановська партія стала для Кремля платформою для всіх проросійських анклавів у інших країнах. Абхазія, Придністров'я, Північна Осетія, фейкові "ДНР" і "ЛНР" - усі вони координуються Кремлем через комуністів. Призначено відповідальну особу - депутат Держдуми Російської Федерації Тайсаєв Казбек Кучукович", - повідомляє ТСН.

З Тайсаєвим і іншими російськими комуністами Едуард формував так звані гумконвої, і так дізнався, що одне з їхніх завдань - відправляти бойовикам готівку.

За словами представників Міноборони, завдяки зусиллям Матюхи в Україні отримали доступ до планів застосування інших частин і з'єднань Південного військового округу РФ проти нашої держави.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram