ГоловнаПолітика

Чиновник з "Нафтогазу" розповів, що Фруман і Парнас хвалилися своїми зв'язками з Джуліані

Парнас і Фруман намагалися схилити Андрія Фаворова на свій бік для заміни Коболєва.

Чиновник з "Нафтогазу" розповів, що Фруман і Парнас хвалилися своїми зв'язками з Джуліані
Игорь Фруман и Лев Парнас
Фото: EPA/UPG

Голова дивізіону "Газ" НАК "Нафтогаз України" Андрій Фаворов заявив, що американські бізнесмени радянського походження Лев Парнас та Ігор Фруман хвалилися своїми зв'язками з адвокатом Трампа Руді Джуліані й адміністрацією США.

Про це повідомляє CNN з посиланням на інтерв'ю з Фаворовим. Це сталося, коли бізнесмени хотіли змістити голову правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва й усунути з посади посла США в Україні Марі Йованович.

"Фаворов повідомив, що зустрічався в березні з Парнасом і Фруманом під час конференції з енергетики в Х'юстоні. Було зрозуміло, що вони проштовхували укладення вигідної для них угоди про постачання американського газу. Вони вважали, що їхній зв'язок з Джуліані допоможе досягти відповідних домовленостей", - сказано в повідомленні.

За словами Фаворова, який співпрацює з Міністерством юстиції США у справі Джуліані, Парнас і Фруман намагалися схилити його на свій бік для заміни Коболєва.

"Це абсолютне божевілля... Зрозуміло, я відхилив цю пропозицію відразу. Це був мій перший досвід, коли два приватних діячі обговорювали питання, що стосується зовнішньої політики США", - заявив Фаворов CNN.

За його словами, Парнас і Фруман "натякали на те, що в них є можливість зустрічатися і обговорювати політику України з чиновниками нинішньої адміністрації, а також що вони мають інші канали комунікації". Фаворов зазначив, що йшлося, зокрема, про Джуліані.

За його словами, він не знав, наскільки серйозно слід сприймати Парнаса і Фрумана, доки з посади посла США в Україні не звільнили Марі Йованович.

"Досі мені важко зрозуміти, як таке можливо", - зазначив Фаворов.

Він відмовився давати коментарі стосовно Джуліані, але сказав, що ніколи не зустрічався і нічого не обговорював з ним.

Федеральні прокурори в Нью-Йорку розслідують можливі зв'язки Джуліані з компанією Парнаса та Фрумана Global Energy Producers. Фаворов розповів, що бізнесмени хотіли укласти угоду між постачальниками скрапленого природного газу в США і "Нафтогазом". 

 

Нагадаємо, Парнас і Фруман працювали з Джуліані для пошуку компромату на Джо Байдена.

9 жовтня їх затримали за порушення правил фінансування політичних кампаній.

12 листопада також повідомляли, що CNN знайшов докази про 10 зустрічей Трампа з Парнасом і Фруманом. 

У травні 2019 року український бізнесмен Ігор Коломойський назвав Фрумана та Парнаса "двома аферистами" з США, які приїжджали до нього в Ізраїль і розповідали, як треба спілкуватися з Володимиром Зеленським.

"В Україні діють два аферисти, які перебувають під розслідуванням США. Один, здається, Лев Парнас, а інший - Ігор - чи то Фруман, чи то Фурман. І вони ходять тут, в Україні, збирають з людей гроші, розповідають, що вони близькі з паном Джуліані і вирішать з паном Луценком будь-яке питання... Два "Остапа Бендера", які ходять між двома країнами і розповідають всяке... В найближчому майбутньому, повірте мені, ми цих двох «субчиків» виведемо на світ божий", - говорив Коломойський. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram