ГоловнаПолітика

Коломойський: "Я не оточення Зеленського. Я сам по собі"

"В Україні діють два аферисти, які розповідають, що вони близькі з Джуліані".

Коломойський: "Я не оточення Зеленського. Я сам по собі"
Фото: стоп-кадр из видео

Український олігарх Ігор Коломойський, який в ніч на 16 травня прилетів з Ізраїлю в Україну, дав інтерв'ю програмі "Схеми", передає Радіо Свобода.

У ньому, зокрема, Коломойський прокоментував заяву адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані про те, що для виконання передвиборчих обіцянок Зеленському треба позбутися людей "з минулого".

"Він повинен очиститися від причеп з минулого і кримінальних олігархів - Ігоря Коломойського та інших. Тих, щодо кого ведуть розслідування в Америці, тих, хто перешкоджає нашій прямій комунікації з новообраним президентом Зеленським", - заявляв Джуліані після скасування його візиту в Україну.

"Я вже сто разів говорив, що я ніяке не оточення. Я сам по собі. І коли я займався бізнесом, пан Зеленський ходив до школи. Тому не потрібно нас пов'язувати. Можна прив'язати щось одне до іншого - але я не хочу наводити якісь банальні приклади", - сказав Коломойський.

"В Україні діють два аферисти, які перебувають під розслідуванням США. Один, здається, Лев Парнас, а інший - Ігор - чи то Фруман, чи то Фурман. І вони ходять тут, в Україні, збирають з людей гроші, розповідають, що вони близькі з паном Джуліані - і вони вирішать з паном Луценком будь-яке питання. Пан Луценко про це навіть не знає. І, я думаю, пан Джуліані теж про це не знає. Два "Остапи Бендери", які ходять між двома країнами і розповідають різне... І вони намагаються спрогнозувати кожному з них свою PR-позицію. І ми знаємо всі існуючі подробиці і всі нюанси. І в найближчому майбутньому, повірте мені, ми цих двох "субчиків" виведемо на світло боже", - заявив Ігор Коломойський журналістам "Схем".

Коломойський повідомив, що Лев Парнас та Ігор Фруман приїжджали до нього в Ізраїль і розповідали, як треба Коломойському спілкуватися з Зеленським.

"Я сказав - я не маю стосунку до Зеленського. Після цього вони зникли - і тут почалися всі ці провокації: щодо Джуліані, оточення, "позбутися", ще якась маячня", - додав бізнесмен.

Як зазначають "Схеми", Лев Парнас - американський бізнесмен, який має стосунок до благодійної організації American Friends of Anatevka. Анатолівка - споруджений коштом єврейської громади населений пункт Київської області.

Ігор Фруман як бізнесмен із США також допомагає збирати гроші на облаштування міста для єврейських переселенців зі сходу України. Фруман також розповідав, що робив пожертви до фонду виборчої кампанії Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram