ГоловнаПолітика

Гройсман: перенесення запуску нового ринку електроенергії неможливе

"Є чітко визначена дата 1 липня 2019 року, і уряд зобов'язаний ввести всі необхідні документи".

Гройсман: перенесення запуску нового ринку електроенергії неможливе
Владимир Гройсман
Фото: https://www.kmu.gov.ua/ua/news/glava-uryadu-slovackim-zmi-ukrayina-znahoditsya-na-peredovij-borotbi-za-demokratiyu

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про неможливість перенесення запуску нового ринку електроенергії з 1 липня цього року на іншу дату.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає УНІАН.

"З приводу перенесення - такої опції немає. Є чітко визначена дата - 1 липня 2019 року, і уряд зобов'язаний ввести всі необхідні документи. Але вводить ринок, зокрема, і Національна комісія (Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг), яка є незалежною від уряду. Ми координуємо цю роботу, щоб не було ніяких збоїв", - сказав він.

За словами прем'єра, його завданнями сьогодні є підготовка країни до запуску нового ринку електроенергії та впровадження механізмів, які не допустять підвищення ціни на електрику на перших порах.

"Мені як прем'єр-міністру важливо, щоб на період запровадження ринку не допустити ніякого зростання ціни на електроенергію як для населення, так і для промисловості", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, в середині квітня 2017 року Рада прийняла Закон "Про ринок електроенергії". За словами одного з авторів документа, народного депутата Льва Підлісецького, цей закон призведе до того, що в сегментах генерації електроенергії і її поставок для кінцевих споживачів виникнуть конкурентні відносини, що змусить виробників підвищувати свою ефективність і виведе з ринку неефективну генерацію.

Впровадження нового ринку електроенергії також дозволить населенню вибирати різних постачальників електроенергії.

Подробиці читайте на УНІАН: https://www.unian.net/economics/energetics/10552701-perenos-zapuska-novogo-rynka-elektroenergii-nevozmozhen-groysman.html

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram