ГоловнаПолітика

Насіров просить передати його справу в Антикорупційний суд

Екс-голова ДФС знову заявив, що він "абсолютно невинний" і має намір довести це перед судом.

Насіров просить передати його справу в Антикорупційний суд
Роман Насиров
Фото: obozrevatel.com

Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров подав клопотання про передачу його кримінального провадження для розгляду у Вищий антикорупційний суд.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Сьогодні на черговому судовому засіданні я заявив клопотання передати розгляд справи до Вищого антикорупційного суду. Відповідне клопотання було подано до Шевченківського районного суду Києва 17 травня в зв'язку з початком роботи Вищого антикорупційного суду України", - написав Насіров.

За його словами, розгляд цього клопотання відбудеться на наступному засіданні Шевченківського райсуду Києва.

Насіров знову заявив, що він "абсолютно невинний і має намір довести свою невинність перед судом". Він зазначив, що заявляв про свою готовність постати перед ВАКС з моменту прийняття рішення про створення цього суду.

Нагадаємо, Насірова звільнили 31 січня 2018 року в зв'язку з наявністю у нього британського громадянства. 3 березня детективи НАБУ повідомили йому про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Насірову закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на вимогу сторони захисту почали 7 грудня 2017 року зачитувати повний текст обвинувального акта, що складається з 774 сторінок. Голова САП Назар Холодницький говорив, що читання обвинувального акта може затягнутися на два роки. Крім того, в САП вважають, що Насіров узагалі може залишитися без запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram