ГоловнаПолітика

Порошенко надав українське громадянство сестрі Сенцова й екс-депутату Держдуми РФ Пономарьову

Пономарьов заявив, що буде використовувати новий статус для поліпшення добробуту українців.

Порошенко надав українське громадянство сестрі Сенцова й екс-депутату Держдуми РФ Пономарьову
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко надав громадянство України двоюрідній сестрі політув'язненого Олега Сенцова Наталії Каплан.

"Сталося! Я - громадянка України", - написала Каплан у Фейсбуці.

Каплан має російське громадянство, але тривалий час проживає в Україні. Вона проводить і координує акції на захист брата, незаконно засудженого в РФ.

Крім того, президент надав громадянство колишньому депутату російської Держдуми Іллі Пономарьову. Про це Пономарьов також повідомив у Фейсбуці.

"Сьогодні чинний Президент України Петро Порошенко, в останній робочий день своєї каденції, підписав указ про надання мені українського громадянства, згідно з державними інтересами", - написав він.

Пономарьов також заявив, що буде використовувати новий статус для поліпшення добробуту українців. Він додав, що впевнений у тому, що процвітання України - це ключ до змін у Росії.

Як відомо, будучи в 2014 році депутатом Державної Думи РФ, Пономарьов єдиний проголосував проти окупації Криму. У жовтні 2015 року Держдума РФ дала Генеральній прокуратурі дозвіл на взяття Пономарьова під варту за підозрою в пособництві в розтраті $750 тис. з коштів інноваційного фонду "Сколково". Через рік Пономарьова в РФ позбавили депутатського мандата "за невиконання посадових обов'язків".

Нагадаємо, раніше Порошенко виступив проти того, щоб роздавати росіянам українське громадянство. "І ми не будемо сприймати, що хтось зараз буде роздавати росіянам святе українське громадянство. Тому що вони його приймуть усі 140 мільйонів. Тому що в нас краще. Тому що українське громадянство - це висока честь", - зазначав тоді президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram