ГоловнаСуспільствоЖиття

Реабілітація після голодування Сенцова пройшла успішно, - адвокат

Психологічний стан режисера відмінний, оскільки він постійно займається чимось творчим.

Реабілітація після голодування Сенцова пройшла успішно, - адвокат
Олег Сенцов
Фото: ФСИН

Стан здоров'я політв'язня в РФ українського режисера Олега Сенцова на цей момент відмінний, реабілітація після голодування пройшла успішно. Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, передає "Крим.Реалії".

Він зазначив, що про здоров'я режисера зараз турбуватися не доводиться. Зараз він поправився до 90 кілограмів і почувається відмінно. Єдине, що періодично дає про себе знати - хронічні захворювання Сенцова.

Дінзе сказав, що реабілітація після голодування пройшла вдало: "Але ви майте на увазі, що це індивідуальна особливість організму. У Олега організм зміг відновитися, у інших - він може цього не зробити. Тому йому пощастило", - зауважив адвокат.

Також він додав, що зараз психологічний стан Сенцова відмінний, оскільки він постійно займається чимось творчим.

Нагадаємо, 10 травня виповнилося п'ять років з дня арешту Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Матір режисера Людмила розповіла, що розмовляє з сином раз на місяць по 20 хвилин. Сенцов здебільшого розпитує про стан здоров'я дітей, як вони вчаться і чим цікавляться. Про своє здоров'я політв'язень завжди говорить: "Усе добре".

Режисера й активіста Олега Сенцова засудили на 20 років за сфабрикованою справою. Він перебуває в колонії в місті Лабитнангі на Заполяр'ї.

У 2018 році він 145 днів голодував з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії - тоді їх було більш ніж 70 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram