ГоловнаСуспільствоЖиття

У Черкасах затримали депутата облради через хабар у розмірі $140 тис.

Його затримали відразу після отримання другої частини хабара.

У Черкасах затримали депутата облради через хабар у розмірі $140 тис.

14 травня працівники прокуратури разом з СБУ затримали депутата Черкаської обласної ради за підозрою в отриманні хабара в розмірі $140 тис. доларів у Черкасах. Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

Правоохоронці затримали його відразу ж після отримання другої частини хабара в розмірі $10 тис.

Депутат вимагав хабар від директора будівельного товариства за сприяння у вирішенні питання про внесення змін до детального плану території ділянки площею 5 га в одному з сіл Черкаської області, щоб надалі передати її в оренду.

На цей момент вирішується питання про повідомлення затриманому підозри за ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) КК і обрання запобіжного заходу.

Депутатові загрожує позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років з конфіскацією майна.

Крім цього, прокуратура перевіряє інших посадових осіб на предмет причетності до хабарництва.

Нагадаємо, наприкінці квітня слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань затримали на хабарі в розмірі 15 тис. гривень начальника відділу Ірпінського управління ГУ Державної фіскальної служби Київської області.

Чиновник вимагав від жінки-підприємця грошову винагороду за незастосування щодо неї штрафних санкцій, але не накладення арешту на її майно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram