ГоловнаСуспільствоПодії

В аеропорту "Бориспіль" викрили міжнародний транзит більш ніж 40 кг наркотиків

Наркотики їхали транзитом з Ірану в Канаду.

Слідчі столичного главку спільно з СБУ та працівниками фіскальної служби ліквідували міжнародний канал транзиту наркотичних і психотропних речовин. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua

Відзначають, що транзитний вантаж, в якому перебувало понад 40 кг наркотиків, прямував з Ірану до Канади. За цінами "чорного ринку", його вартість становить близько мільйона доларів США.

Фото: npu.gov.ua

Вантаж виявили на території аеропорту "Бориспіль". Під час огляду правоохоронці виявили близько 10 кг амфетаміну, 10 кг гашишу, близько 20 кг героїну і олію канабісу.

Усі речовини направлено на експертні дослідження.

Фото: npu.gov.ua

На цей момент правоохоронці розшукують членів угруповання, яке налагодило контрабандний канал, з метою їх затримати.

Слідчі столичної поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Фото: npu.gov.ua

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 7 травня в одеському порту "Південний" затримали рекордну партію кокаїну з Колумбії, який змішали у відрах з будівельним матеріалом. Уміст наркотику у вантажі неможливо встановити ні візуально, ні за допомогою експрес-аналізаторів і собак.

Злочинний задум наркоділків завадили реалізувати митники, які визначили вантаж як такий, що "має потенційно високий ризик для можливого переміщення наркотиків", і ініціювали відбір зразків, в яких виявили кокаїн.

Зокрема, в деяких 30-кілограмових відрах міститься до 3 кг цього наркотику. Загальна вага затриманого вантажу становить майже 19,5 тонн, а кількість у ньому чистого наркотику буде визначено після проведення експертиз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram