ГоловнаПолітика

Зеленський: до Путіна довіри немає, але розмови з ним були продуктивними

Президент України назвав політику протилежністю математиці.

Зеленський: до Путіна довіри немає, але розмови з ним були продуктивними
Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього немає довіри ні до президента Володимира Путіна, ні до інших політиків.

Про це він сказав в інтерв'ю Time, відповідаючи на запитання, чи довіряє він Путіну, з яким йому доведеться брати участь у нормандських переговорах.

"Я нікому не довіряю. Скажу чесно. Політика - не точна наука. Ось чому в школі я любив математику. Все в математиці було зрозуміло для мене. Можна вирішити рівняння зі змінною, з однією змінною. А тут суцільні змінні, в тому числі політики в нашій країні. Я не знаю цих людей, я не можу зрозуміти, з якого тіста вони зроблені. Ось чому я думаю, що ніхто не може ні до кого мати ніякої довіри. У кожного є свої інтереси", - сказав він.

Водночас він визнав, що його телефонні розмови з Путіним були продуктивними.

"У нас були три телефонні розмови з президентом Росії. Я думаю, що вони були продуктивними. Ми повернули наших моряків [під час обміну утримуваними особами]. Ми повернули наших хлопців, які потрапили за ґрати за трагічних обставин, наших політв'язнів. Це дуже важливо", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 26 листопада в Європарламенті український режисер Олег Сенцов закликав політиків не вірити Путіну і не домовлятися з ним в обхід України.

Президент України зустрінеться з Путіним 9 грудня на саміті нормандської четвірки в Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram