ГоловнаПолітика

Рябошапка призначив главу департаменту щодо злочинів в умовах збройного конфлікту

У департамент передадуть понад 200 кримінальних справ.

Рябошапка призначив главу департаменту щодо злочинів в умовах збройного конфлікту
Фото: пресс-служба президента

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Юрія Рудя начальником Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту.

Пресслужба ГПУ інформує, що в департамент передадуть понад 200 кримінальних справ.

"Мова про глобальні і резонансні злочини, в тому числі Іловайську і Дебальцевську трагедію, аварію літака рейсу MH17, захоплення АР Крим, "справу моряків", а також факти розв'язання та ведення збройної агресії Росії, системного катування і вбивства полонених українських військових і цивільного населення", - йдеться в повідомленні.

У цих справах департамент буде здійснювати процесуальне керівництво і нагляд за досудовим розслідуванням, яке ведуть СБУ і Нацполіція.

Юрій Рудь раніше був начальником управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Головної військової прокуратури. Він забезпечував організацію досудового розслідування і процесуального керівництва у кримінальних справах "щодо розв'язання та ведення війни проти України представниками влади та збройних сил РФ, порушення законів і звичаїв ведення війни, здійснення інших тяжких і особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки і тероризму", повідомили в ГПУ.

Нагадаємо, указ про створення департаменту генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підписав 21 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram