ГоловнаПолітика

ЗМІ РФ: у Казахстані планують зустріч з послом України через висловлювання про Крим

Ані в соцмережах, ані на офіційному сайті посольства України в Казахстані про це немає жодної інформації.

ЗМІ РФ: у Казахстані планують зустріч з послом України через висловлювання про Крим
Фото: globallookpress.com

На сьогодні, на 5 грудня, в Казахстані планують зустріч посла України з представниками МЗС країни для обговорення ситуації через реакцію Києва на слова президента Касим-Жомарта Токаєва про відсутність факту анексії Криму. Про це пише "Крим.Реалії" з посиланням на низку російських ЗМІ.

Ані в соцмережах, ані на офіційному сайті посольства України у Казахстані про це немає жодної інформації.

"Вони (Україна) хочуть, щоб була зустріч у МЗС. Радше за все, я думаю сьогодні. Думаю, буде посол. Тільки після цього ми зможемо щось сказати", - процитували ЗМІ заступника міністра закордонних справ Казахстану Шахрата Нуришева.

За інформацією агентства ТАСС, сторони обговорюватимуть заяву представниці українського МЗС Катерини Зеленко про намір зробити демарші стосовно Казахстану.

Представник дипвідомства Казахстану також повідомив, що готується заява на реакцію українського міністерства.

Нагадаємо, лідер Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що не вважає Крим анексованим Росією. Міністерство закордонних справ України відреагувало на цю заяву і відзначило, що Казахстанській стороні буде зроблено відповідні демарші.

Наприкінці листопада російські ЗМІ вже поширювали інформацію про те, що між Туреччиною й анексованим РФ Кримом нібито відновили поромне вантажне сполучення. Однак МЗС Туреччини спростувало цю інформацію і підкреслило, що це абсолютний фейк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram