ГоловнаПолітика

МЗС відреагувало на заперечення анексії Криму президентом Казахстану

Казахстанській стороні буде зроблено відповідні демарші.

МЗС відреагувало на заперечення анексії Криму президентом Казахстану
Здание МИД Украины
Фото: предоставлено автором

Міністерство закордонних справ України висловило жаль у зв'язку з інтерв'ю президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва, в якому він заперечує факт анексії Криму Російською Федерацією.

Про це йдеться в заяві офіційного представника України Катерини Зеленко.

У ній сказано, що Україна завжди розглядала Казахстан як свого друга і партнера.

"Принципи взаємної довіри, поваги незалежності, державного суверенітету, територіальної цілісності і непорушності кордонів, рівноправності і невтручання у внутрішні справи один одного, а також неухильне дотримання загальновизнаних норм міжнародного права лежать в основі міждержавних відносин між Україною і Республікою Казахстан. Ці основи зафіксовані в підписаному ще в 1994 році Договорі про дружбу і співпрацю, і відтоді наша держава неухильно їх дотримувалася", - йдеться в повідомленні.

МЗС підкреслив, що слова президента Казахстану суперечать цим принципам і позиції, зафіксованій у резолюції ГА ООН №A / RES / 68/262 від 27 березня 2014 року (Казахстан утримався під час голосування за неї).

"Особливо прикро, що такі слова президента Казахстану прозвучали напередодні міністерського засідання ОБСЄ, - організації, членами якої є обидві країни, а одним з основоположних принципів, згідно з Гельсінським заключним актом, є повага до суверенітету і територіальної цілісності держав", - сказано в заяві.

Казахстанській стороні буде зроблено відповідні демарші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram