ГоловнаПолітика

Президент Казахстану Токаєв не вважає Крим анексованим

"Що сталося, те сталося", - заявив він.

Президент Казахстану Токаєв не вважає Крим анексованим
Касым-Жомарт Токаев во время визита в Москву, 3 апреля 2019.
Фото: EPA/UPG

Президент Казахстану Касим-Жомар Токаєв заявив, що не вважає Крим анексованим Росією. Про це він повідомив в інтерв'ю Жанні Нємцовій для Deutsche Welle.

На запитання про те, чи був уряд Казахстану наляканий подіями в Україні, зокрема війною і анексією Криму, Токаєв відповів, що не називає те, що сталося з Кримом, анексією.

"Що сталося, те сталося. Анексія - це занадто важке слово стосовно Криму. Ніякого страху, як ви говорите, не було, оскільки в нас, як я вже сказав, абсолютно довірчі, добросусідські відносини з Російською Федерацією. З самого початку ми вірили в мудрість, порядність російського керівництва", - заявив президент Казахстану.

Він також зазначив, що "мінські переговори були розпочаті, по суті, з ініціативи Нурсултана Назарбаєва. Щоправда, він тоді запропонував Астану, але з погляду логістики і віддаленості від Європи було прийнято рішення проводити ці переговори в Мінську. На сьогодні Мінські угоди, по суті, є єдиним правовим документом, який може призвести в підсумку до врегулювання так званого українського конфлікту".

Нагадаємо, 20 березня в Казахстані склав присягу і вступив на посаду президента Касим-Жомарт Токаєв. 19 березня перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив про складання повноважень. Він був президентом Казахстану з 1990 року. Нинішній термін його повноважень закінчувався в квітні 2020 року. Назарбаєв також заявив, що обов'язки президента Казахстану виконуватиме спікер сенату парламенту Касим-Жомарт Токаєв. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram