ГоловнаПолітика

Німеччина видала паспорт депутатові Держдуми, який голосував за окупацію Криму

Він етнічний німець і мав право на громадянство.

Німеччина видала паспорт депутатові Держдуми, який голосував за окупацію Криму
Фото: duma.gov.ru

Колишній депутат Державної думи Роберт Шлегель, який у березні 2014 року підтримав окупацію Криму і Севастополя, отримав німецьке громадянство.

За даними газети Süddeutsche Zeitung, Шлегель переїхав до Німеччини як пізній переселенець і нащадок поволзьких німців.

У відповідь на її запит про причини переїзду Роберт Шлегель повідомив, що "розчарувався в політиці", а його погляди "дуже змінилися". Тепер він "звичайний чоловік з неабияким життєвим досвідом", цитує публікацію DW.

"Я етнічний німець. Як етнічний німець у разі переїзду до Німеччини я і моя сім'я маємо право на отримання громадянства. При цьому ми маємо право не відмовлятися від громадянства Росії", - сказав Шлегель в інтерв'ю "Коммерсанту".

З 2007 року Шлегель входив до складу Державної думи РФ упродовж двох скликань. З-поміж іншого він розробляв поправки до закону про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров'ю та розвитку. Крім того, голосував за "закон Діми Яковлєва", також званий "законом негідників", що забороняє іноземцям всиновлювати російських дітей.

З 2016-го Шлегель не активний у російській політиці.

За його словами, він покинув усі політичні партії та об'єднання, до яких належав, уже три роки живе життям приватної особи, а сьогодні працює в міжнародній компанії і займається бізнесом. "З колишніх колег практично ні з ким не спілкуюся, а якщо і спілкуюся, то в режимі привітання з днем народження", - додав він.

Тепер він працює в німецькій компанії Acronis.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram