ГоловнаПолітика

У САП назвали орієнтовні терміни екстрадиції Онищенка

Екснардепа затримали в Німеччині за запитом НАБУ.

У САП назвали орієнтовні терміни екстрадиції Онищенка
Фото: detector.media

Спеціалізована антикорупційна прокуратура попередньо очікує, що ексдепутата Олександра Онищенка екстрадують з Німеччини в Україну протягом 1-2 місяців, хоча процедура може і затягнутися.

Про це заявив начальник відділу САП Роман Сімків, передає hromadske.

"Повинно бути рішення суду, яке дасть дозвіл на екстрадицію в Україну. Це може бути місяць-два, можливо навіть більше часу, все буде залежати від позиції, яку займе Онищенко та його адвокати", - сказав він.

Прокурор уточнив, що, наприклад, Онищенко може погодитися на повернення в Україну, тоді процес не займе багато часу.

Нагадаємо, раніше Олександр Онищенко, що близько трьох років не проживав в Україні, заявив, що повертається вже в грудні. Він показав журналістам квиток на переліт в економ-класі Ryanair, що датується 13 грудня з Барселони до Києва.

У жовтні Онищенко повідомив, що повернеться в Україну, як тільки компетентні органи дадуть йому дозвіл на виїзд.

Напередодні повідомлялося, що Онищенка затримали в Німеччині за запитом Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Онищенко втік з України і перебуває в розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати його в міжнародний розшук. 5 липня 2016 року, коли нардеп уже перебував за кордоном, Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

За версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків в сумі понад 740 млн грн.

В "газовій схемі" замішані кілька десятків людей. Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, вважаються його мати Інеса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.

Раніше в САП підтвердили, що Онищенка затримали в Німеччині. У той же час адвокат не підтвердив це, хоча і заявив, що Онищенко перестав виходити на зв'язок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram