ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив кредити на житло для переселенців і ветеранів ООС

Обсяг фінансування становить 200 млн грн.

Кабмін затвердив кредити на житло для переселенців і ветеранів ООС
Фото: lifedon.com.ua

Кабінет Міністрів 27 листопада затвердив порядок надання державного пільгового кредиту на придбання житла внутрішньо переміщеними особами і учасниками АТО/ООС з обсягом фінансування 200 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства регіонального розвитку.

100 мільйонів гривень буде направлено для надання кредитів переселенцям і 100 мільйонів гривень для кредитування учасників АТО/ООС. Кредит буде надаватися на термін до 20 років, а процентна ставка складе 3% річних.

У Мінрегіоні пояснили, що об'єктом кредитування може бути помешкання в багатоквартирному будинку або одноквартирний житловий будинок (і новобудова, і вторинний ринок), якщо житло прийнято в експлуатацію не більш ніж 25 чи реконструйовано не більш ніж 15 років тому.

Одержувачі кредиту самостійно вибирають житлові об'єкти. У день укладення кредитного договору позичальник повинен сплатити свій внесок не менш ніж 6%.

Розподіл бюджетних коштів між адміністративно-територіальними одиницями здійснює Мінрегіон пропорційно до кількості зареєстрованих заяв у відповідному регіоні. Перелік людей, які протягом року отримають кредит, схвалюється комісією, склад якої також стверджує Мінрегіон.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Кабмін виділив 300 млн грн на житло для переселенців і ветеранів. Грошей має вистачити на 950 сімей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram