ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін запропонував виділити 300 млн грн на житло для переселенців і ветеранів

Грошей повинно вистачити на 950 сімей.

Кабмін запропонував виділити 300 млн грн на житло для переселенців і ветеранів
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів у понеділок провів виїзне засідання в Маріуполі.

Пресслужба уряду повідомила, що на ньому було ухвалено рішення виділити додаткові 300 млн гривень на доступне житло для сімей переселенців та учасників бойових дій в передмістях великих міст: Києва, Дніпра, Львова, Одеси і Харкова.

Цих грошей має вистачити приблизно для 950 сімей, з яких 700 - це внутрішньо переміщені особи, а ще близько 200 - учасники бойових дій.

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда на засіданні уряду сказала, що уряд також пропонує поліпшити порядок реалізації цієї програми.

"Якщо будуть ухвалені запропоновані і внесені на розгляд Верховної Ради зміни, то за всі роки існування програми максимальна кількість людей зможе нею скористатися. 328 сімей змогли скористатися програмою в 2017-2018 роках. Якщо ми змінимо порядки і Верховна Рада підтримає зміни до бюджету, то програмою зможуть скористатися 950 сімей", - сказала міністр.

Уряд також схвалив документ, який дозволить Україні приєднатися до Декларації про безпеку шкіл. Це посилить безпеку учнів у школах, зокрема на територіях, що межують з територією проведення ООС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram