ГоловнаЕкономікаДержава

Оржель обговорив з віцепрезидентом Єврокомісії підготовку до тристоронніх газових переговорів

Марош Шефчович відзначив "зближення позицій з деяких питань".

Оржель обговорив з віцепрезидентом Єврокомісії підготовку до тристоронніх газових переговорів
Фото: twitter.com/marossefcovic

Віцепрезидент Європейської комісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович провів зустріч з міністром енергетики та захисту навколишнього середовища Олексієм Оржелем.

Про це Марош Шефчович повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

"День, присвячений тристороннім переговорам, починається з двосторонньої зустрічі з міністром енергетики України Оржелем. Я хочу спиратися на конструктивний настрій наших останніх тристоронніх переговорів у вересні, коли ми побачили зближення позицій з деяких питань", - написав він.

Марош Шефчович також зазначив, що в минулому раунді переговорів "спостерігалося зближення позицій сторін з деяких питань".

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року спливає 10-річний транзитний контракт між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом".

19 вересня 2019 року в Брюсселі відбулися газові консультації в тристоронньому форматі (Україна, Єврокомісія та Росія) про можливість підписання нового контракту. Україна розраховує, що це буде новий 10-річний договір з транзитом газу обсягами до 90 млрд кубометрів на рік. Наступний раунд газових переговорів заплановано на сьогодні, 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram