ГоловнаЕкономікаФінанси

Жеваго покинув пост гендиректора Ferrexpo через справу банку "Фінанси і кредит"

ДБР оголосило його в розшук 9 жовтня.

Жеваго покинув пост гендиректора Ferrexpo через справу банку "Фінанси і кредит"
Фото: Финансы

Екснардеп і колишній власник банку "Фінанси і кредит" Костянтин Жеваго вирішив тимчасово покинути пост генерального директора компанії Ferrexpo, яка займається торгівлею сировинними товарами і видобутком залізної руди в Україні. Відповідну заяву було опубліковано 28 жовтня на сайті Лондонської фондової біржі

"Костянтин Жеваго поінформував раду директорів Ferrexpo про своє рішення тимчасово відсторонитися від посади головного виконавчого директора Групи, щоб зосередитися на вирішенні певних питань в Україні, що стосуються одного з підприємств, якими він володів до 2015 року", - йдеться в повідомленні Ferrexpo.

Костянтин Жеваго залишиться в складі ради директорів як незалежний і невиконавчий директор.

Рада директорів компанії доручила виконання обов'язків гендиректора Крісу Мейву, який обіймає посаду фінансового директора. Мейв пропрацював у Ferrexpo 11 років. Відзначають, що він "зіграв важливу роль у розробці та реалізації багатьох стратегічних ініціатив, які забезпечили фінансове становище компанії і її здатність стійко розвиватися".

"Рада директорів, включаючи пана Жеваго, вважає, що ця тимчасова зміна керівництва необхідна і в інтересах усіх акціонерів, щоб пан Жеваго міг зосередитися на поточних справах в Україні, не впливаючи на діяльність компанії. пан Жеваго, як і раніше, має повну підтримку ради", - прокоментував це рішення голова ради директорів компанії Стів Лукас.

Нагадаємо, 9 жовтня Костянтина Жеваго було оголошено в розшук Державним бюро розслідувань України у зв'язку з підозрами в розтраті 2,5 млрд гривень банку "Фінанси і кредит", що став банкрутом у 2015 році. У вересні Жеваго не прийшов у ДБР на вручення підозри, після чого бюро оголосило його в національний розшук. За даними агентства "Українські новини", бізнесмен тривалий час перебував за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram