ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін затвердив законопроєкт про електронну трудову книжку

Паперові книжки підуть в історію.

Кабмін затвердив законопроєкт про електронну трудову книжку
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів на засіданні в середу затвердив законопроєкт про переведення паперових трудових книжок в електронний формат.

Про це йдеться на сайті уряду.

"Працівники не повинні будуть продовжувати радянську практику збору купи довідок для підтвердження трудового стажу в разі втрати паперової трудової книжки або розбіжностей у даних про роботу. Разом з тим пенсії і соціальні виплати поступово почнуть призначати автоматично, без зайвої бюрократії і необхідності приходити для цього в органи пенсійного фонду", - сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

У разі схвалення законопроєкту Верховною Радою електронна версія трудової книжки сприятиме зменшенню навантаження на роботодавців і самозайнятих працівників - фізосіб підприємців, а також спростить пошук роботи й оформлення на роботу.

Водночас міністр соціальної політики Юлія Соколовська у фейсбуці зазначила, що законопроєкт допускає за бажання можливість продовжувати дублювати відомості про свою трудову діяльність на папері.

"Про любителів трудових книжок ми теж подбали. Якщо для вас ведення книги роботодавцем є певним ритуалом, то ніхто не забороняє вам продовжувати дублювати відомості про свою трудову діяльність на папері. Але якщо ви не можете дочекатися цифрового формату, то вас ніхто не змусить її вести", - написала Соколовська.

Нагадаємо, з 2000 року дані про трудовий стаж вносяться в електронні реєстри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram