ГоловнаПолітика

Законопроєкти про поводження з відходами розглянуть у першому кварталі 2020 року, - Оржель

Міністр повідомив, що зараз розглядають перший рамковий законопроєкт.

Законопроєкти про поводження з відходами розглянуть у першому кварталі 2020 року, - Оржель
Фото: Диана Буцко

Пакет законопроєктів, який регулює поводження з відходами, повинні розглянути в першому кварталі наступного року. Про це на парламентських слуханнях з питань екології заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, передає кореспондент LB.ua.

"Я сподіваюся, що ми в першому кварталі приймемо весь пакет. Зараз розглядають перший рамковий законопроєкт щодо відходів", - сказав він.

Голова екологічного комітету Олег Бондаренко зазначив, що законопроєкт створить зрозумілі правила поводження з відходами для населення і бізнесу.

Заступник голови комітету Олександр Мариковський додав, що переробка відходів - одна з найбільших екологічних проблем України.

"Ми займаємо дев'яте місце в світі з генерації відходів на душу населення. 95% з них ідуть на полігони", - зазначив Мариковський.

Нагадаємо, в лютому 2019 року Кабінет Міністрів схвалив Національний план управління відходами до 2030 року. З-поміж іншого він передбачає пакет завдань щодо кожного виду відходів: від затвердження необхідної правової бази до конкретних заходів зі збору, переробки й утилізації; розробку регіональних планів управління відходами. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram