ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" вимагає пояснень від уряду з приводу закупівель газу в Росії

"Досвід України за останні 28 років свідчить про те, що будь-яка знижка на газ з боку Російської Федерації обертається втратами територій".

"Європейська Солідарність" вимагає пояснень від уряду з приводу закупівель газу в Росії
Фото: eu-ua.org

Ініціативи команди Зеленського щодо поновлення закупівлі російського газу, які відкрито проголошує профільний міністр Оржель, є небезпечними і неприйнятними. Про це на засіданні уряду заявили народні депутати з фракції «Європейська Солідарність».  

«Яким чином ви збираєтеся забезпечити загальносуспільний інтерес України через прямі поставки газу з Російської Федерації? З країни-агресора? Яким чином пан міністр учора написав, що ми отримаємо знижку, яку спрямуємо на субсидії і соціальні проекти? Тобто ви хочете фінансувати економіку Російської Федерації через прямі закупівлі газу. І ще примусити українців дякувати Російській Федерації за субсидії?» – звернулася голова парламентського комітету з інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе до Гончарука й Оржеля.

«Європейська Солідарність» вимагає пояснень, тому що досвід України за останні 28 років говорить про те, що будь-яка знижка на газ з Російської Федерації обертається на втрати території, обертається на втрати життів наших громадян, на окупацію частини нашої території, і точно не призводить до економічного розквіту», – наголосила народний депутат.

Ще один депутат від "ЄС" Олексій Гончаренко заявляє, що фракція "Європейської Солідарності" порушила це питання на Кабміні.

«Прем’єр Гончарук ухилився від відповіді, однак не підтвердив і не простував такі плани. Нагадаю, що міністр енергетики Оржель заявив, – якщо ми підпишемо прямий договір з Росією, то отримаємо найнижчі  ціни на газ в історії. Нагадаю – безкоштовний сир буває тільки в мишоловці», – написав Олексій Гончаренко у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram