ГоловнаПолітика

ДБР вручило підозру постачальнику бронежилетів для Міноборони (оновлено)

Власник "Темп-3000" Юрій Євтушенко підозрюється у шахрайстві.

ДБР вручило підозру постачальнику бронежилетів для Міноборони (оновлено)
Фото: facebook.com/kostenko.roman83

26 листопада Державне бюро розслідувань вручило підозру власнику компанії, що виробляла бронежилети, за фактом закупівлі яких заарештовані чиновники Міноборони.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

У своєму фейсбуці Бутусов написав, що ДБР вручило підозру власнику компанії "Темп-3000" - виробнику бронежилетів "Корсар" Юрію Євтушенку. Йому пред'явлено підозру за п. 4 ст. 190 КК - шахрайство в особливо великих розмірах або у складі організованої групи.

Вручення підозри здійснено в рамках розслідування справи про закупівлю бронежилетів у Міноборони, за якою раніше затримали групу співробітників міністерства і начальника головного управління генерал-майора Марченка.

Оновлення 10:46Пресслужба Державного бюро розслідувань підтвердила цю інформацію.

"У кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісного речового майна за завищеною ціною для Збройних сил України, зокрема, бронежилетів 1-4 класів захисту, які не відповідають технічним умовам, повідомили про підозру засновнику - заступнику директора компанії-постачальника неякісного майна. Він підозрюється у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчинене за попередньою змовою з групою осіб в особливо великих розмірах", - йдеться на сайті ДБР.

Нагадаємо, 5 листопада Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п'ятьом топчиновникам Міністерства оборони України у закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів "Корсар".

Три чиновники Міноборони арештовані з можливість вийти під заставу у 76 млн гривень. Це начальник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Дмитро Марченко, його перший заступник Сергій Почтаренко і начальник управління контролю якості Михайло Каморянський.

Ще двом суд обрав домашній арешт. Це заступниця начальника Марченка Ольга Капінус і начальник відділу розробки речового майна Василь Саковець.

Усім їм інкримінують ч.2 ст. 28, ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади за попередньою змовою групи осіб) - закупівля неякісних бронежилетів за завищеною ціною.

Спецкомісія Міноборони додатково перевірила бронежилети "Корсар". Під час випробувань відповідно до технічних умов зразки зберегли захисні властивості і не відбулося пробиття захисного шару. За результатами додаткового дослідження в умовах, не передбачених технічними умовами, комісія дійшла висновку, що діючі технічні умови щодо зазначених бронежилетів недосконалі і потребують доопрацювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram