ГоловнаПолітика

"Міністра ДНР" заочно засудили до 12 років в'язниці

Колишній співробітник українського МНС п'ять років активно співпрацює з бойовиками.

"Міністра ДНР" заочно засудили до 12 років в'язниці
Фото: runews.su

Костянтинівський районний суд оголосив заочний вирок жителю Донецька, який, обіймаючи відповідальну посаду в терористичній організації "ДНР", протягом п'яти років активно співпрацює з бойовиками.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Донецької області.

Під час спеціального судового розгляду встановлено, що до листопада 2014 року 36-річний чоловік, маючи тривалий стаж роботи в органах МНС України, зрадивши присязі, перейшов на бік терористів і був призначений на посаду так званого "міністра у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійного лиха ДНР".

"Відтоді чиновник-зрадник не покинув лав терористичної організації і продовжує співпрацювати з бойовиками, видаючи злочинні накази про діяльність установ і організацій, які перебувають у нього в підпорядкуванні, та вчиняє інші протиправні дії, спрямовані на порушення конституційних прав громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Суд визнав голову зазначеного псевдо-міністерства винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України і заочно засудив до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram