ГоловнаСуспільствоПодії

Житель Кам'янського закликав до терактів 21 листопада

Чоловіка завербувала російська ботоферма "Сапфір".

У Дніпропетровській області СБУ затримала жителя міста Кам'янське, який за завданням російських спецслужб поширював у соціальних мережах публічні заклики до здійснення терористичних актів у День гідності і свободи. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Спецслужба встановила, що чоловіка завербував представник інформаційної групи «Сапфір», створеної ГУ Генштабу ЗС РФ. На співпрацю той погодився з ідеологічних міркувань.

За завданням кураторів провокатор зареєструвався в соцмережах від імені проукраїнського активіста. Напередодні Дня гідності і свободи він почав розміщувати заклики до здійснення терористичних актів у Києві, Дніпрі, Харкові та Одесі.

Ці дії мали створити інформаційний фон для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні пам'ятних дат і під час святкування. У разі здійснення будь-яких провокацій чи заворушень російські ЗМІ були готові поширити інформацію про їх організацію саме учасниками патріотичних організацій і рухів. Це мало негативно вплинути на міжнародний імідж України у світі.

Тож СБУ викрила задум спецслужб РФ і заблокували діяльність їхнього агента-провокатора. Слідчі провели обшук за місцем проживання провокатора і вилучили комп'ютерну техніку, на якій зберігаються вичерпні докази.

За скоєння злочину, передбаченого ст. 258-2 (публічні заклики до здійснення терористичного акту) КК України, жителю Дніпропетровської області загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, 15 листопада повідомляли, що колишнього співробітника МВС, який працював на ФСБ РФ, засуджено до 12 років ув'язнення. Його завербували 2014 року на матеріальних засадах у тимчасово анексованому Криму.

За матеріальну винагороду він збирав для ФСБ РФ інформацію про військові об'єкти, розвиток суспільно-політичної, соціально-економічної ситуації в Полтавському регіоні та Україні в цілому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram